δραστηριοτητες

Ενοικίαση Σκαφών - Κουφονήσια

Εάν είστε λάτρεις του σκάφους και της θάλασσας, επισκεφθείτε μας & νοικιάστε το σκάφος της αρεσκείας σας, για ημερήσιες εκδρομές ή για πολυήμερες διακοπές, καθώς επίσης για εορταστικές εκδηλώσεις, πάρτυ, επετείους ή ως συνοδευτικό θαλαμηγών. Η Mythical Cruises σας προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής σκάφους από τον σύγχρονο και άρτιο στόλο φουσκωτών της. Τα σκάφη μας είναι επιλεγμένα με τις υψηλότερες προδιαγραφές και εξοπλίζονται σύμφωνα με τους αυστηρότερους κανόνες & πρωτόκολλα ασφάλειας.

Ενοικίαση Σκαφών - Κουφονήσια

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Τηλ.: +30 6944 734944
E-mail: info@mythicalcruises.com
Web: www.mythicalcruises.com

Γιορτή του Ψαρά - Κουφονήσια

Γιορτή του Ψαρά

Η Γιορτή του Ψαρά γίνεται κάθε χρόνο στο νησί το Σαββατο του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Οι ψαράδες του νησιού αλλά και οι κάτοικοι διοργανώνουν παραδοσιακό γλέντι με νησιώτικους χορούς, πολλούς ψαρομεζέδες, ρακόμελο και κρασί. Αν βρεθείτε σε αυτή τη γιορτή, θα απολαύσετε το θέαμα, τη γεύση αλλά και την μυρωδιά άφθονου ολόφρεσκου ψαριού που ψήνονται στις πλατείες και τους δρόμους του νησιού.


Πανηγύρι της Παναγιάς - Κουφονήσια

Πανηγύρι της Παναγιάς

Το εκκλησάκι της Παναγίας βρίσκεται στο Κάτω Κουφονήσι και κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 15 Αυγούστου. Από το πρωί μεταφέρονται δωρεάν οι πιστοί και οι επισκέπτες από το Πάνω Κουφονήσι για να συμμετάσχουν στη γιορτή. Είναι η μόνη ημέρα του χρόνου όπου το μικρό οχηματαγωγό 'Σκοπελίτης', που εξυπηρετεί την γραμμή των Μικρών Κυκλάδων, δένει στον μικρό μώλο που βρίσκεται έξω από την εκκλησία. Μετά τη λειτουργία προσφέρονται διάφορα εδέσματα και με την επιστροφή ντόπιοι και ξένοι γλεντούν υπό τους ήχους των βιολιών.


Γιορτή Αγίου Γεωργίου

Γιορτή Αγίου Γεωργίου

Ο Άγιος Γεώργιος είναι ο πολιούχος και προστάτης του νησιού και γιορτάζεται με ευλάβεια κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου, εκτός αν η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι μέσα στη Σαρακοστή, οπότε και μεταφέρεται για την Δευτέρα του Πάσχα. Το πρωί θα γίνει λειτουργία και κατόπιν θα ακολουθήσει περιφορά της εικόνας του Αγίου στο νησί. Οι δρόμοι που περνά είναι σπαρμένοι με ροδοπέταλα και τα καΐκια ακολουθούν και αυτά την τελετή. Η πομπή καταλήγει στο χωριό όπου ντόπιοι έχουν φροντίσει για πλούσια εδέσματα και ακολουθεί το παραδοσιακό γλέντι της ημέρας.

Ημερήσιες Εκδρομές - Κουφονήσια
Ημερήσια εκδρομή στην Αμοργό

Μια πολύ ωραία ημερήσια εκδρομή είναι αυτή που οργανώνει το Naxos Star και ξεκινάει από την Νάξο κάθε Παρασκευή, κάνει στάση στο Άνω Κουφονήσι όπου και επιβαίνετε και φτάνετε στην Αμοργό για να επισκευθείτε τη μοναδική Μονή της Χοζοβιώτισσας.

Τα δρομολόγια του NAXOS STAR:

Δευτέρα:
από Νάξο 09:15 - Πίσω Λιβάδι Πάρου 09:45
Πίσω Λιβάδι 09:45 - Ηράκλεια 11:45
Ηράκλεια 12:30 - Κουφονήσι 13:00
Κουφονήσι 17:15 - Νάξος 18:30

Παρασκευή:
από Νάξο 08:30 - Πίσω Λιβάδι Πάρου 09:00
Πίσω Λιβάδι 09:10 - Κουφονήσι 10:20
Κουφονήσι 10:30 - Αμοργός 11:30
Αμοργός 17:00 - Κουφονήσι 18:00
Κουφονήσι 18:00 - Νάξος 19:00

Ημερήσιες Εκδρομές - Κουφονήσια

Η Μονή της Χοζοβιώτισσας είναι 900 χρόνων και είναι χτισμένη επάνω σε βράχους. Για να φτάσετε θα πρέπει να ανέβετε γύρω στα 300 σκαλιά. Περιλαμβάνει οκτώ ορόφους συνδεδεμένους μεταξύ τους με στενές πέτρινες σκάλες σκαλισμένες πάνω στο βράχο και αποτελεί δείγμα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής.


Ημερήσιες Εκδρομές - Κουφονήσια

Ημερήσια εκδρομή στο Κάτω Κουφονήσι

Το Κάτω Κουφονήσι είναι ένας υπέροχος προορισμός για να κάνετε μονοήμερη εκδρομή. Είναι ένα ήσυχο νησί χωρίς μόνιμους κατοίκους και εκτός από τις παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά, θα βρείτε το εκκλησάκι της Παναγιάς αλλά και μια ταβέρνα που λειτουργεί μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Φεύγουν καθημερινά καΐκια του Καπετάν Κώστα από το Άνω Κουφονήσι και θα πρέπει να γνωρίζετε ότι επειδή οι παραλίες δεν είναι οργανωμένες και επειδή δεν υπάρχουν καταστήματα θα πρέπει να είστε εφοδιασμένοι με τα βασικά, όπως πετσέτες, καπέλο, αντιηλιακό, νερό κλπ. Θα βρείτε την παραλία της Παναγιάς, του Νερού αλλά και των Λάκκων όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας και κατόπιν να φάτε ή να πιείτε κάτι στην μοναδική ταβέρνα του νησιού από όπου και φεύγει το τελευταίο δρομολόγιο για το Άνω Κουφονήσι.


Daily Excursion to Shinousa - Irakleia

Ημερήσια εκδρομή Σχοινούσα - Ηράκλεια

Μπορείτε να επισκεφτείτε τα νηιά Σχοινούσα και Ηράκλεια με τα καθημερινά δρομολόγια του Skopelitis Express.
Αναχωρεί κάθε πρωί στις 09:20 και φτάνει στην Σχοινούσα μέσα σε 30 λεπτά. Από εκεί μπορείτε να επιστρέψετε στο Κουφονήσι στις 16:00 ή σε 45 λεπτά από Ηράκλεια. Επιστροφή στις 15:40.

Πεζοπορίες - Κουφονήσια

Στα Κουφονήσια υπάρχουν μικρά τμήματα ασφαλτοστρωμένων δρόμων, αλλά όλες οι αποστάσεις μπορούν άνετα να καλυφθούν με τα πόδια (αρκούν 3 ώρες για να περπατήσεις όλο το νησί και να επιστρέψεις), γεγονός που καθιστά περιττό το αυτοκίνητο και κάνει το νησί ιδανικό για πεζοπορία. Εναλλακτικά, οι ίδιες διαδρομές μπορούν να γίνουν με ποδήλατο, που θα νοικιάσετε στο νησί.

Προτεινόμενες διαδρομές είναι:

1. Χώρα - Λουτρό - Παριανός - Ξυλοπάτης - Πορί - Γάλα
Απόσταση 6.5 Χλμ.
1 ώρα 30 λεπτά

Πεζοπορίες - Κουφονήσια

Διαδρομή που κάνει το γύρο του νησιού ακολουθώντας την ακτογραμμή. Το Λουτρό είναι ένα πολύ γραφικό μέρος, με το κατάλευκο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και τον παλιό ανεμόμυλο πάνω από το καρνάγιο, όπου θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τους τεχνίτες να εργάζονται με τον πατροπαράδοτο τρόπο, και στον κόλπο του Παριανού θα θαυμάσετε τον αλιευτικό στόλο του νησιού: το Κουφονήσι, αναλογικά με τον πληθυσμό του, διαθέτει τον μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο στην Ελλάδα!
Ανηφορίζοντας δεξιά συναντάμε τον δρόμο που μας οδηγεί στον μεγάλο κόλπο του Πορί με την χρυσή αμμουδιά.
Στην βορινή ακτή του Ξυλομπάτη με τις απόκρημνες κατολισθήσεις, βρίσκεται μια περίφημη θαλασσινή σπηλιά όπου φωλιάζουν αγριοπερίστερα. Προσοχή!! Μην πλησιάζετε πολύ τα όρια των βράχων.
Ακολουθώντας την ακτή θα ανακαλύψουμε την ακτή του Γάλα, με τα χρυσά πετρώματα και το λευκό νερό της θάλασσας (εξού και το όνομά του). Επιστρέφοντας στο Πορί θα βρείτε δύο μικρές ταβέρνες.

πλοηγηθειτε με Google Maps

2. Χώρα - Προφήτης Ηλίας - Λιμενάρι
Απόσταση 3 Χλμ.
1 ώρα

Πεζοπορίες - Κουφονήσια

Διαδρομή με απίθανη θέα που ακολουθεί τα εσωτερικά μονοπάτια του νησιού, οδηγώντας στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και σε περιοχές όπου οι κάτοικοι ασχολούνται με τις καθημερινές αγροτικές και κτηνοτροφικές τους εργασίες. Στο τέλος της διαδρομής είναι το Λιμενάρι – μικρή παραλία στην βορεινή ακτή του νησιού. Αρκετά ανηφορική και επίπονη διαδρομή.

πλοηγηθειτε με Google Maps

3. Χώρα – Χονδρός Κάβος – Φοίνικας – Φανός - Πλατιά Πούντα (Ιταλίδα) - Πορί
Απόσταση 4,0 Χλμ.
50 λεπτά

Πεζοπορίες - Κουφονήσια

Από την Χώρα ακολουθείτε τον δρόμο ανατολικά – παραλιακά. Συναντάτε την παραλία του Χονδρού Κάβου και αμέσως μετά την αμμουδιά του Φοίνικα (με την ομώνυμη Ταβέρνα). Στο τέλος της αμμουδιάς και μόλις 150 μ. μακρύτερα βρίσκετε την αμμουδιά του Φανού (με καφέ – αναψυκτήριο). Ακολουθεί η Πλατιά Πούντα (Ιταλίδας).

Εάν συνεχίσετε μετά την Πλατιά Πούντα με τα θαυμάσια πράσινα νερά ακολουθώντας το μονοπάτι της ακτογραμμής θα συναντήσετε τις «Πισίνες», μικρούς κλειστούς κόλπους και ανοίγματα πάνω στα βράχια, όπου το κολύμπι γίνεται μια ξεχωριστή εμπειρία. Επίσης το φυσικό σπήλαιο (φτιαγμένο από την πορώδη πέτρα του νησιού και την δύναμη του χειμωνιάτικου κυματισμού), το Μάτι του Διαβόλου, καταλήγοντας και πάλι στο Πορί.

πλοηγηθειτε με Google Maps
Καταδύσεις & Kayak - Κουφονήσια

Οι καταδύσεις και το kayak είναι ακόμα κάποιες από τις επιλογές σας στα Κουφονήσια, είτε οργανωμένα είτε ελεύθερα.

Καταδυθείτε στα καταγάλανα νερά του νησιού και απολαύστε την ομορφιά του βυθού. Ήαπολαύστε το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα από το kayak στα ήρεμα νερά των Κουφονησίων.